Zakopane Noclegi
Zakopane - noclegi i atrakcje w Zakopanem. Baza miejsc noclegowych z opiniami na temat obiektów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Trasy na jazdę rowerową
Autor Wiadomość
mireczek

Wysłany: 2009-04-14, 14:49   Trasy na jazdę rowerową

Coraz ładniejsza jest pogoda i chyba dużo osób chętnie by pojeżdziło rowerem po górach. Znacie może jakieś przystosowane trasy dla rowerów?

Luna

Wysłany: 2009-04-15, 18:58   

W Zakopanem jazdę rowerową można uprawiać wyłącznie na szlakach udostępnionych dla takiej turystyki. Niestety takich szlaków zbyt dużo nie ma. Słyszałam o jednej trasie z Siwej Polany do schroniska na Polanie Chochołowskiej.

Paweł

Wysłany: 2009-04-16, 20:28   

W Zakopanem nie ma specjalnie przygotowanych ścieżek rowerowych. Lepiej pojezdzić na mniej tłocznych drogach np w rejonie Gubałówki.

mireczek

Wysłany: 2009-04-29, 21:15   

A czy po górach mogę pojeździć zwykłym rowerem? Czy taki rower da radę i wytrzyma nie równy, kamienisty teren? Wiem że powinno się jeździć górskim rowerem ale niestety padł mi i nie dam rady nim jeździć.

Paweł

Wysłany: 2009-04-30, 12:05   

Jak się uprzesz to dasz rade pojeździć, najwyżej dętka Ci pójdzie :-D
A jeśli chodzi o trasy to przypomniałem sobie o takiej jednej choć nie wiem czy jeszcze jest aktualna. Droga w Dolinie Chochołowskiej od Siwej Polany do schroniska na Polanie Chochołowskiej.

Stach

Wysłany: 2009-05-01, 18:33   

Szczerze nie miałem okazji widzieć turystę na zwykłym rowerze takim osiedlowym. Teraz każdy ma raczej górski rower i kupuje go nie tylko ze względu na góry ale takie są bardziej wygodne. Jeśli nie dasz rady naprawić swojego górala to może spróbuj ale będziesz musiała omijać trudniejsze trasy i zostanie Ci tylko spokojna ścieżka.

Odpowiedz do tematu